Houten tuinafsluitingen

Timberprojects is gespecialiseerd in het plaatsen van (hard)houten tuinafsluitingen voor zowel particulieren, tuinaannemers en projectontwikkelaars. Naast het plaatsen kan er ook steeds hout aangekocht worden en advies ingewonnen worden.

Bij ons kan u als particulier terecht voor het realiseren van uw droom afsluiting.  Onze afsluitingen plaatsen we standaard steeds volledig in hardhout met duurzamheidsklasse 1. Dit wil zeggen de palen, en de structuur waar de afwerking op bevestigd wordt. Zo garanderen we een levensduur van minimum 20 jaar en weerstaan onze afsluitingen de steeds sterk wordende stormen. 

Indien uw tuin sterk afhellend is voorzien wij onder onze houten panelen en wanden een betonnen plaat om dit hoogte verschil weg te werken. Deze zal vakkundig in onze hardhouten palen in gefreesd worden.

We werken hoofdzakelijk met hardhout en thermowood voor onze tuin aflsuitingen.  Voor hardhout kiezen we dan padouk/padoek of afrormosia. En indien er voor thermowood gekozen wordt zal dit ayous of noorse den zijn. Wanneer er gekozen word voor zachthout als afwerking moet er nog steeds met hardhouten palen gewerkt worden. Met het huidige klimaat rotten zachthouten palen snel weg en kunnen ze bij hevig windvlagen breken.