Houten gevelbekleding

Als specialist in houten gevelbekledingen staan we particulieren, architecten en projectontwikkelaars bij – niet alleen met gevelbekleding, maar ook met de levering van hout of gevel toebehoren.

Installatie houten gevelbekleding

We zorgen voor een vlekkeloze plaatsing van je houten gevel, zelfs op moeilijk bereikbare plaatsen of bij grote hoogteverschillen.

 

Voor de onder structuur van je gevel werken we steeds met hoogwaardige materialen. Regelbare stelschroeven garanderen een perfect uitlijning en geventileerde spouw. Het regenscherm beschermt de achterliggende constructie tegen vocht maar zorgt er voor dat je woning nog steeds kan ademen. Het achterliggende houtwerk is behandeld tegen schimmels en correct gedimensioneerd.

 

De afwerking naar keuze plaatsen we vervolgens op de regelstructuur. Dit kan door middel van vernageling met inox nagels maar ook met enkele onzichtbare bevestigingssystemen. Het Grad en het Techniclic systeem dragen onze voorkeur weg voor deze toepassing.

Houten gevel

Met een mooie houten gevel of houten accenten haal je het maximum uit het design van je woning. Wij zorgen voor een plaatsing volgens de regels van de kunst zodat je houten gevel ook na enkele jaren nog steeds de eyecatcher van je woning of project is.
houten gevel

Onze houtsoorten en afwerkingen

We kiezen bij de installatie van je houten gevel voornamelijk voor duurzame houtsoorten. Enkele voorbeelden van veel gebruikte houtsoorten zijn: padouk, afrormosia, thermo es, thermo grenen, thermo iroko, thermo ayous, accoya, en nog veel meer.

 

Indien gewenst voorzien we de gekozen houtsoort van een afwerking naar keuze. Enkele voorbeelden van behandelingen die we aanbieden:

  • Het hout behandelen met open vlam, zo verkrijg je een mooie zwarte patine tot de look van verkoold hout. Bovendien fungeert deze gebrande laag nog als extra bescherming voor je hout. 
  • Het hout impregneren om het waterafstotende te maken en zo algengroei te voorkomen. 
  • Het hout behandelen met een brandvertrager om zo aan de eisen van jouw project te voldoend 
  • Voor vergrijzen van het hout om een egale verkleuring te verkrijgen op plekken van je gevel die minder blootgesteld zijn aan de weerelementen. 
  • Het hout behandelen met een olie of impregneermiddel in een kleur naar keuze.

Graag een gevel in een specifieke houtsoort? Ook daar zorgen we voor.

 

Carport of poolhouse met een houten gevelafwerking?

 

Advies of informatie nodig? Contacteer ons.

 

Gallerij houten gevelbekleding

Heb je een vraag over één van onze projecten of wens je een offerte op maat? Contacteer ons.