Houten afsluiting padouk/padoek vergrijsd techniclic Muizen

Deze duurzame houten tuinafsluiting in padouk heeft een dubbele functie. Deze klanten wouden graag een rustige zit plek realiseren waar ze in alle rust kunnen vertoeven. Daarnaast wouden ze ook wat groen integreren.

Het resultaat is een halfhoge tuinafsluiting in combinatie met houten terras en plantenbak. De afsluiting is volledig uit padouk duurzaamheidsklasse 1 hardhout vervaardigd met onzichtbare bevestiging. Met andere woorden werden de padouk laten niet vernageld op de onderstructuur maar aan de hand van een vernuftig systeem langs de achterzijde bevestigd.

De gebruikte onzichtbare bevestiging is het techniclic systeem van de Luxemburgse fabrikant vetedy. Deze fabrikant heeft al meer dan 20 jaar ervaring in het vervaardigen en leveren van hout en bevestigingssytemen. Het resultaat is een oerdegelijke onzichtbare bevestiging die het hout nog toelaat zijn natuurlijke opname en afgifte van vocht te reguleren.


De tuinafsluiting bevat aan de binnen zijde over de volledige lengte een betonplex bekisting afgedicht met epdm dakdichting. Vervolgens werden er drainage korrels, potgrond en enkele prachtige grassen en planten toegvoegd. Het water kan via de drainage laag naar de afvoerbuizen geleid worden zodat het overtollige water weg kan uit de planten zone.

Het gebruikte padouk/padoek hout is een duurzaamheidsklasse 1 houtsoort. Dit wil zeggen dat het hout minimum 25 jaar meegaat. Aanvankelijk is het koraal rood maar deze kleur geeft snel plaats voor een mooi zilvergrijze patine.

 

Uiteraard is het mogelijk deze afsluiting met planten zone ook in andere houtsoorten en formaten te realiseren. We denken dan bijvoorbeeld aan thermowood, thermo ayous, thermo den, thermo grenen. Maar ook tal van andere hardhoutsoorten zoals teak, afrormosia, bangkirai, iroko,…

Interesse in een houten tuinafsluiting?


Wenst u ook graag een duurzame tuinafsluiting te laten plaatsen dit niet alleen de guurste weersomstandigheden weerstaat maar ook de tand des tijds. Aarzel dan niet om ons vrijblijvend te contacteren: info@timberprojects.be