Tuinafsluiting padouk planchetten Mechelen Timber Projects

Houten tuinafsluiting padouk planchetten tussen hardhouten palen Mechelen

Deze duurzame hardhouten tuinafsluiting in padouk scheid de tuin van onze klanten met een servitudeweg. Voor deze afsluiting wouden onze klanten graag werken met schermen tussen palen.
Het resultaat is een tuinafsluiting van 1,8 meter hoog met hardhouten palen en op maat gemaakte hardhouten schermen. De schermen zijn volledig uit padouk duurzaamheidsklasse 1 hardhout vervaardigd. Ze bestaan uit een frame gemaakt met padouk bakjes van 4cm x 6cm. Vervolgens werden hier met inox nagels de padouk planchetten op bevestigd. Bij dit project werden ze horizontaal bevestigd maar dit kan uiteraard ook verticaal.

De gebruikte palen zijn uit duurzaamheidsklasse 1 hardhout genaamd okan. Deze houtsoort is minder gekend bij het grote publiek dan bijvoorbeeld het gekende azobe. Okan is een waardige vervanger die een strakker uitzicht heeft dan de azobe palen die vaak gebruikt worden. Het betreft ook een afrikaanse houtsoort zoals padouk. Dit wil dus zeggen zodra het natuurlijke vergrijzingsproces is ingetreden beide houtsoorten nog moeilijk te onderscheiden zullen zijn. We kunnen deze afsluiting ook plaatsen met padouk palen maar deze zijn een stuk duurder en minder geschikt bij grondcontact dan okan. Al onze palen zetten we in de grond met voldoende beton. Zo kunnen we garanderen dat de afsluiting niet omver geblazen kan worden bij hevige rukwinden.
Tot slot werd er hier een betonen plaat onder de schermen geplaatst. Deze heeft als functie niveau verschillen in de reeds bestaande tuin op te vangen. In sommige gevallen kunnen deze schermen weg gelaten worden. Dit kan indien de grond niet sterk afhelt of indien de tuin nog aangelegd dient te worden na het plaatsen van de afsluiting.
Het gebruikte padouk/padoek hout is een duurzaamheidsklasse 1 houtsoort. Dit wil zeggen dat het hout minimum 25 jaar meegaat. Aanvankelijk is het koraal rood maar deze kleur geeft snel plaats voor een mooi zilvergrijze patine. Uiteraard is het mogelijk deze afsluiting ook in andere houtsoorten en formaten te realiseren. We denken dan bijvoorbeeld aan thermowood, thermo ayous, thermo den, thermo grenen. Maar ook tal van andere hardhoutsoorten zoals teak, afrormosia, bangkirai, iroko,…

Hoe kunnen we jou helpen?

Wenst u ook graag een duurzame tuinafsluiting te laten plaatsen dit niet alleen de guurste weersomstandigheden weerstaat maar ook de tand des tijds. Aarzel dan niet om ons vrijblijvend te contacteren: info@timberprojects.be