Onderhoud van een houten terras

Elk houten terras heeft onderhoud nodig. Zo blijft het niet alleen mooi, maar gaat het ook langer mee. Geen idee hoe je je terras moet onderhouden? Of zie je jezelf niet meteen met machines en onderhoudsproducten in de weer gaan? Geen zorgen: wij nemen je het werk graag uit handen.

Na verloop van tijd krijg je onvermijdelijk te maken met een groene aanslag op je houten terras. Dit probleem komt trouwens evengoed voor op stenen terrassen, stenen en houten gevels, en buitenmeubels. Groenaanslag heeft te maken met de weersomstandigheden, maar ook de omgeving speelt een rol. Zo werken struiken en planten het fenomeen in de hand.

Houten terras reinigen

Na de herfst en de winter heeft je terras baat bij een onderhoudsbeurt. Daarbij is het cruciaal om het oppervlakkige vuil te verwijderen, maar ook om een beschermlaag aan te brengen. Die laag zorgt ervoor dat vuil en groenaanslag zich minder snel op je terras hechten. Ook op het einde van de zomer doe je er goed aan je terras nog een keer te (laten) reinigen en een nieuwe beschermlaag te geven voor de winter.

Houten terras: onderhoud door Timberprojects

 

Dat je houten terras af en toe wat aandacht nodig heeft, betekent niet dat jíj daar tijd in moet investeren. Wij komen graag jaarlijks of halfjaarlijks langs voor een onderhoud en reiniging, zodat je terras z’n prachtige uitstraling behoudt. We gebruiken daarvoor altijd machines die zijn aangepast aan jouw houten terras.

Houten terras aanleggen | onderhoud - Timber Projects - Van concept tot uitvoering - Onderhoud

Wil je dat je terras er prachtig blijft uitzien én dat het lang meegaat? Reken op Timberprojects voor een (half)jaarlijks onderhoud. Vraag vrijblijvend meer informatie of een offerte.