Tuinafsluiting padouk triple Bonheiden

Deze duurzame hardhouten tuinafsluiting in padouk triple creëert de gevraagde privacy tussen de aangrenzende terrassen en tuinen van onze klanten. Het resultaat is een tuinafsluiting van 1,8 meter hoog die vervolgens het niveau verschil tussen het terras en de tuin volgt zodat het scherm in de tuin ook maximum 1,8meter hoog bedraagt. Hier werken we opnieuw volgens ons meest gebruikte principe. Okan hardhouten palen met padouk of bilinga hardhouten frames er tussen. Deze structuur wordt dan naar keuze afgewerkt. Deze klanten kozen voor Padouk triple horizontaal geplaatst.

Wat leuk is aan dit project is dat de wand in 2 fase geplaatst werd. De eerste fase was de wand op het terras en vervolgens een jaar later de wand in de tuin. Dit geeft ons de kans om met 1 project te tonen hoe de afsluiting er bij plaatsing en na een jaar zal uitzien.

De gebruikte palen zijn uit duurzaamheidsklasse 1 hardhout genaamd okan. Deze houtsoort is minder gekend bij het grote publiek dan bijvoorbeeld het gekende azobe. Okan is een waardige vervanger die een strakker uitzicht heeft dan de azobe palen die vaak gebruikt worden. Het betreft ook een afrikaanse houtsoort zoals padouk. Het hardhout waar we de frames tussen de palen mee vervaardigen is Padouk of Bilinga. Beide zijn net zoals Okan duurzaamheidsklasse 1 houtsoorten. De afmetingen van onze palen zijn meestal 90cm x 90cm x 275cm. De palen zitten ongeveer 80cm in de grond. De afmetingen van de hardhouten balkjes voor de frames bedragen 6cm x 4cm. Het geheel wordt samen gehouden met speciaal gecoate outdoor schroeven.

Al onze palen zetten we in de grond met voldoende beton. Zo kunnen we garanderen dat de afsluiting niet omver geblazen kan worden bij hevige rukwinden. Het gebruikte padouk/padoek hout is een duurzaamheidsklasse 1 houtsoort. Dit wil zeggen dat het hout minimum 25 jaar meegaat. Aanvankelijk is het koraal rood maar deze kleur geeft snel plaats voor een mooi zilvergrijze patine. Hier werd er gekozen voor een triple profiel. Er wordt gestart met een dikkere sectie hout waar vervolgens groeven in getrokken worden om het effect van smallere latjes te verkrijgen.
Het voordeel is dat dit stabieler is en sneller plaatst dan met afzonderlijk latjes te werken en er kan niet tussen de voegen naar de andere tuin gekeken worden.

 

Uiteraard is het mogelijk deze afsluiting ook in andere houtsoorten en formaten te realiseren. We denken dan bijvoorbeeld aan thermowood, thermo ayous, thermo den, thermo grenen. Maar ook tal van andere hardhoutsoorten zoals teak, afrormosia, bangkirai, iroko,…

Wenst u ook graag een duurzame tuinafsluiting te laten plaatsen dit niet alleen de guurste weersomstandigheden weerstaat maar ook de tand des tijds. Aarzel dan niet om ons vrijblijvend te contacteren: info@timberprojects.be