Houten tuinafsluiting padouk planchetten Wilrijk

Deze strakke hardhouten tuinafsluiting in padouk zorgt voor de gewenste privacy aan de zwem en wellness zone van onze klanten.. Voor deze afsluiting wouden onze klanten graag een doorlopende houten wand in padouk waar geen palen zichtbaar zijn.


Het resultaat is een tuinafsluiting van 1,8 meter hoog. Opgebouwd met hardhouten okan palen waar vervolgens een hardhouten padouk frame tussen geplaatst werd. Het frame bestaat uit padouk bakjes van 4cm x 6cm. Vervolgens werden hier met inox nagels de padouk planchetten op bevestigd. Bij dit project werden ze horizontaal bevestigd maar dit kan uiteraard ook verticaal. 

De gebruikte palen zijn uit duurzaamheidsklasse 1 hardhout genaamd okan. Deze houtsoort is minder gekend bij het grote publiek dan bijvoorbeeld het gekende azobe. Okan is een waardige vervanger die een strakker uitzicht heeft dan de azobe palen die vaak gebruikt worden. Het betreft ook een afrikaanse houtsoort zoals padouk. Okan is tot slot zeer geschikt bij grondcontact. Het maakt het kortom de perfecte houtsoort voor de houten palen van een tuinafsluiting

Al onze palen zetten we in de grond met voldoende beton. Zo kunnen we garanderen dat de afsluiting niet omver geblazen kan worden bij hevige rukwinden. Bij het plaatsen van deze afsluiting was het natuurstenen terras reeds aangelegd. Bijgevolg voerden we diamantboringen uit door de volledige opbouw van het stenen terras. Zo konden we als nog onze palen op de gewenste diepte van 80cm in de grond plaatsen.

 

Het gebruikte padouk/padoek hout is een duurzaamheidsklasse 1 houtsoort. Dit wil zeggen dat het hout minimum 25 jaar meegaat. Aanvankelijk is het koraal rood maar deze kleur geeft snel plaats voor een mooi zilvergrijze patine. Uiteraard is het mogelijk deze afsluiting ook in andere houtsoorten en formaten te realiseren. We denken dan bijvoorbeeld aan thermowood, thermo ayous, thermo den, thermo grenen, thermo es. Maar ook tal van andere hardhoutsoorten zoals teak, afrormosia, bangkirai, iroko,…

Wenst u ook graag een duurzame tuinafsluiting te laten plaatsen dit niet alleen de guurste weersomstandigheden weerstaat maar ook de tand des tijds. Aarzel dan niet om ons vrijblijvend te contacteren: info@timberprojects.be.