Onderhoud van een houten terras | Timber Projects

Terras aanleggen in ipé in Keerbergen

Dit project in Keerbergen bestond uit een prachtig terras aanleggen in ipé, in combinatie met witte boordstenen. We kozen voor Softline als bevestigingssysteem

 

Substructuur in padouk

Een terras aanleggen begint met de fundering. Voor dit terras bestond die uit een laag stabilisé, waarop we een substructuur in padouk plaatsten met in hoogte verstelbare pvc terrasdragers. Om de stabiliteit te garanderen, voorzien we voor zo’n substructuur altijd twee lagen padouk planken van 40 op 60 centimeter.

 

Terras aanleggen met Softline

Het grote voordeel van een terras aanleggen met het Softline-systeem is dat je er de planken onzichtbaar mee aan de substructuur bevestigt. Het feit dat je het hout aan de onderkant vastmaakt, zonder zichtbare schroeven, zorgt voor een strak resultaat én verlengt de levensduur van het terras. De lucht kan namelijk vrij circuleren rond de terrasplanken, die bovendien kunnen uitzetten en krimpen zonder schade op te lopen. Een volledig terras aanleggen met Softline kan soms niet: voor de boordplanken of op moeilijk bereikbare plaatsen opteren we voor inox schroeven als alternatief, die we zorgvuldig verstoppen achter een hardhouten stopje. 

 

Ipé: ideaal voor je terras

Bij Timberprojects hebben we ervaring met terrassen aanleggen in verschillende houtsoorten. Afhankelijk van onder meer je budget en de look die je wilt, heb je de keuze uit ipé, padouk, itauba, cumaru, tatajuba, mukulungu, bankirai (garapa), teak, thermo es, tali, bilinga en massaranduba. Voor dit project in Keerbergen viel ons oog op ipé, een uit Brazilië afkomstige houtsoort met duurzaamheidsklasse 1 die lang meegaat (minstens 25 jaar) en bijzonder robuust is. Na verloop van tijd worden de planken mooi zilvergrijs, zonder hun prachtige tekening te verliezen. 

 

Jouw terras aanleggen?

Wil je ook een terras aanleggen op je dak of in je tuin? Je kunt overal in België terecht bij Timberprojects, dus laat ons gerust iets weten. Ofwel laat je je project helemaal aan ons over, ofwel voorzien wij alles wat je nodig hebt om zelf aan de slag te gaan: van advies tot materiaal en machines.