Padouk softline aanleg terras
Padouk softline aanleg terras
Terras aanleg padouk softline Keerbergen | Timber Projects houten tuinconstructies voor particulieren, architecten, projectontwikkelaars of aannemers.

Padouk terras met glazen balustrade in Keerbergen

Voor dit unieke padouk terras in combinatie met een glazen balustrade kozen we voor het Softline-bevestigingssysteem

 

Softline-bevestigingssysteem

Bij het Softline-systeem worden de planken langs de onderkant aan de substructuur bevestigd, zodat er geen zichtbare schroeven in het hout zitten. Dit oogt niet alleen mooier; het bevordert ook de levensduur van de terrasplanken. Verder ontkoppelt het systeem de substructuur en de terrasplanken, zodat er lucht circuleert rond het terras. Dit verlengt de levensduur van het hout. Een laatste voordeel? Het systeem laat het hout toe om uit te zetten en te krimpen, zonder dat het beschadigd raakt. 

Waar we het Softline-systeem niet kunnen gebruiken, bevestigen we de planken van een padouk terras met inox schroeven, die we zorgvuldig verbergen achter een padouk stopje. Dit kan bijvoorbeeld nodig zijn voor de boordplanken of bij zeer kleine aanwerkingen op moeilijk bereikbare plaatsen.

 

Padouk terras op epdm-dakdichting

We installeerden het padouk terras op een epdm-dakdichting. In de hoogte verstelbare pvc terrasdragers verdelen het gewicht van de balustrade en het hardhouten terras over de dakdichting en de isolatie. We plaatsten elke vierkante meter vier dragers. 

 

Hardhouten substructuur

Daarna maakten we een dubbele padouk substructuur. Daaraan bevestigden we de aluminium glasklem, waarop we elke 40 centimeter een verankeringspunt lasten. Drukvaste rubbers, ook om de 40 centimeter, zorgen voor extra ondersteuning voor de klem, die we in dezelfde RAL-kleur als het aluminium buitenschrijnwerk lakten.

 

Een padouk terras gaat lang mee

Padouk is afkomstig uit Afrika en behoort tot duurzaamheidsklasse 1. Het hout gaat minstens een kwarteeuw mee en wordt prachtig zilvergrijs. Bovendien behoudt het bij het vergrijzen zijn mooie tekening. Padouk is zeer stabiel, wat betekent dat het amper uitzet of krimpt in wisselende weersomstandigheden.

 

En jouw houten terras?

We werken niet enkel met padouk voor onze terrassen. Je hebt de keuze uit tal van houtsoorten, waaronder ipé, bankirai (garapa) en teak. Niet alleen je persoonlijke smaak, maar ook je budget, het bevestigingssysteem, het uitzicht en de oriëntatie van je terras spelen een rol. Eens praten over jouw project? Wij voeren werken uit over heel België, maar helpen je evengoed om zelf je terras aan te leggen door te zorgen voor het nodige hout en alle toebehoren, inclusief machines.