Terrasaanleg dakterras padouk b-fix Keerbergen | Timber Projects houten tuinconstructies voor particulieren, architecten, projectontwikkelaars of aannemers.
Houten terras aanleggen met Timber Projects - Terrasaanleg dakterras padouk b-fix keerbergen
Terrasaanleg dakterras padouk b-fix Keerbergen | Timber Projects houten tuinconstructies voor particulieren, architecten, projectontwikkelaars of aannemers.

Houten terrassen en bekleding jacuzzi in Kampenhout

Voor dit project in Kampenhout legden we niet alleen een aantal houten terrassen aan, maar richtten we buiten een heuse wellnessruimte in, naar een ontwerp van Tuinen Joos. Daar kwamen onder meer houten wanden en de bekleding van een jacuzzi bij kijken.

 

Substructuur voor houten terrassen

Voor de houten terrassen maakten we dubbele hardhouten substructuren in padouk, die we ondersteunden met vier in hoogte verstelbare pvc terrasdragers. Eén van die substructuren installeerden we op het dak.

 

Afwerking deck met padouk

Timberprojects heeft ervaring met terrassen aanleggen in onder meer ipé en thermo es, maar voor dit project kozen we een ander veelgebruikt materiaal om de houten terrassen mee af te werken, namelijk: padouk uit Afrika. Dit hout met duurzaamheidsklasse 1 vergrijst mooi met de jaren, maar behoudt toch zijn tekeningen. Het gaat probleemloos een kwarteeuw mee en is zeer stabiel, wat wil zeggen dat het amper krimpt of uitzet doorheen de seizoenen. 

We bevestigden de terrasplanken van 21 op 140 centimeter met het B-Fix-systeem: robuuste inox clipsen die je tussen de planken schroeft. Nadat je de clipsen zwart lakt, zie je ze bijna niet meer. Dankzij dit systeem kunnen houten terrassen in de breedte werken en kun je probleemloos planken wegnemen (bijvoorbeeld om de dakdichting te inspecteren) of vervangen (bij beschadigingen).

 

Veel ervaring met houten terrassen

Zouden houten terrassen ook jouw tuin of dak écht ‘af’ maken? Laat ons iets weten. We voorzien al het materiaal en de machines voor wie zelf aan het klussen wil slaan, maar nemen evengoed projecten van a tot z op ons.