Dakterras ipe b-fix Keerbergen | Timber Projects houten tuinconstructies voor particulieren, architecten, projectontwikkelaars of aannemers.
Dakterras ipe b-fix Keerbergen | Timber Projects houten tuinconstructies voor particulieren, architecten, projectontwikkelaars of aannemers.
Dakterras ipe b-fix | Timber Projects houten tuinconstructies voor particulieren, architecten, projectontwikkelaars of aannemers.
Houten terras aanleggen - Timber Projects - Van concept tot uitvoering -Dakterras ipe b-fix keerbergen

Een ipé terras met glazen balustrade

Voor dit prachtige project in samenwerking met Govaert & Vanhoutte Architects realiseerden we onder meer een ipé terras met glazen balustrade. In nauw overleg met Topglass ontwierpen we een speciaal systeem om de glasklem aan ons hardhouten subframe te bevestigen.

 

Dakterras op de dakdichting

We plaatsten het ipé terras bij deze klant op een dakdichting van epdm. Om het gewicht van de glazen balustrade en het hardhouten terras te verdelen over de dakdichting en de isolatie, installeerden we elke vierkante meter vier in hoogte verstelbare terrasdragers uit pvc. 

 

Houten substructuur

Vervolgens maakten we een dubbele padouk substructuur waarop we de aluminium glasklem bevestigden. We zorgden voor extra ondersteuning door om de 40 centimeter in hoogte verstelbare pvc terrasdragers te plaatsen. We verborgen die laatste netjes achter een aluminium afwerkingsstrip in dezelfde RAL-kleur als het aluminium buitenschrijnwerk.

 

Ipé terrasplanken

We werkten de structuur in padouk af met ipé terrasplanken die we bevestigden met B-Fix. Dit systeem bestaat uit robuuste inox clipsen die je tussen de planken schroeft. Nadat ze zwart gelakt zijn, vallen ze bijna niet meer op. Dankzij dit systeem kan het hout doorheen de seizoen in de breedte werken. Bovendien kun je in een latere fase makkelijk planken wegnemen of vervangen, bijvoorbeeld als er exemplaren beschadigd zijn of je de dakdichting wil inspecteren.

 

Afwerking: ipé terras

Om het deck af te werken, kozen we voor een ipé, een houtsoort uit duurzaamheidsklasse 1 afkomstig uit Brazilië. Het hout gaat minstens 25 jaar mee en wordt zilvergrijs, terwijl het zijn mooie tekening behoudt. Een ipé terras is erg robuust. Kortom: de ideale keuze voor dit mooie project.

 

Houtsoort naar keuze

We plaatsen niet alleen ipé terrassen, maar gebruiken ook andere houtsoorten zoals padouk, itauba, cumaru, tatajuba, mukulungu, bankirai (garapa), teak, thermo es, tali, bilinga en massaranduba. De keuze hangt af van het budget, het bevestigingssysteem, het uitzicht en de oriëntatie van het terras. Interesse in een ipé terras of een terras in een andere houtsoort? Laat ons iets weten. Je kunt ons ook contacteren voor hout en alle andere toebehoren om zelf een terras te installeren. Vakkundig advies inbegrepen!