Tuinafsluiting padouk planchetten Mechelen Timber Projects

Padouk tuinafsluiting in Mechelen: schermen tussen palen

Om de tuin van onze klant af te scheiden van de servitudeweg die erlangs loopt, installeerden we een duurzame padouk tuinafsluiting met schermen tussen palen. Ontdek hoe we te werk gingen.

 

Op maat gemaakte schermen

We opteerden voor een padouk tuinafsluiting van 1,8 meter hoog met op maat gemaakte schermen uit padouk bakjes van 4 op 6 centimeter waarop we met inox nagels de padouk planchetten horizontaal bevestigden (ook een verticale bevestiging behoort trouwens tot de mogelijkheden). We installeerden de schermen tussen okan palen. Deze Afrikaanse houtsoort met duurzaamheidsklasse 1 is niet zo bekend als bijvoorbeeld azobe, maar het is een meer dan waardige vervanger die een strakker uitzicht oplevert en die, net zoals padouk, een natuurlijk vergrijzingsproces kent. 

 

De padouk tuinafsluiting verankeren

We zetten de palen in de grond met voldoende beton, zodat zelfs de hevigste rukwinden geen vat krijgen op de tuinafsluiting. Achter de schermen installeerden we onderaan een betonnen plaat om de niveauverschillen in de tuin op te vangen. 

 

Hoe kunnen we jou helpen?

Ook interesse in een padouk tuinafsluiting of een andere houten omheining die moeiteloos de tand des tijds doorstaat? We helpen je graag, want de keuzemogelijkheden zijn legio. We werken bijvoorbeeld ook met thermowood, thermo ayous, thermo den, thermo grenen en tal van hardhoutsoorten zoals teak en afrormosia. Ook qua palen heb je verschillende opties. Naast okan kunnen we padouk palen gebruiken, maar die zijn een stuk duurder en minder geschikt bij grondcontact. Tot slot zijn betonnen schermen onderaan niet per se een must, op voorwaarde dat je tuin niet te erg afhelt of dat je hem na de plaatsing van de omheining nog gaat (laten) aanleggen.