Houten tuinafsluiting met terras en plantenbak in Muizen

Een klant uit Muizen nam contact met ons op voor een plekje om rustig in het groen te zitten. We zorgden ervoor, met een halfhoge houten tuinafsluiting, een terras en een plantenbak.

 

Padouk: een ideale keuze

We vervaardigden de houten tuinafsluiting volledig uit padouk, een houtsoort met duurzaamheidsklasse 1 die minstens 25 jaar meegaat en waarvan de koraalrode kleur al snel plaatsmaakt voor een mooi zilvergrijs patina. 

 

Onzichtbaar bevestigde houten tuinafsluiting

De vernagelden de padouk planken niet op de onderstructuur, maar bevestigden de houten tuinafsluiting langs de achterzijde met het Techniclic-systeem van Vetedy. Deze Luxemburgse fabrikant heeft meer dan 20 jaar ervaring en ontwierp met Techniclic een oerdegelijke onzichtbare bevestiging die het hout toelaat zijn natuurlijke vochtopname en -afgifte te reguleren. 

 

Planten en grassen, met drainage

De houten tuinafsluiting bevat aan de binnenkant over de volledige lengte een betonplex bekisting die we afdichtten met epdm-dakdichting. Vervolgens voegden we drainagekorrels, potgrond en enkele prachtige grassen en planten toe. Overtollig water loopt uit de plantenzone weg via afvoerbuizen.

 

Interesse in een houten tuinafsluiting?

Wil je graag een duurzame houten tuinafsluiting laten installeren, al dan niet met een plantenzone? Weet dan dat padouk lang niet je enige optie is. Ook onder meer thermowood, thermo ayous, thermo den, thermo grenen en hardhoutsoorten zoals teak, afrormosia, bangkirai en iroko behoren tot de mogelijkheden. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie!