Houten tuinafsluiting in 2 fasen in Bonheiden

De duurzame houten tuinafsluiting die we voor dit project installeerden, creëert de nodige privacy in de tuin van onze klant door hem af te schermen van aangrenzende terrassen en tuinen. Het bijzondere aan dit project? We plaatsten de omheining in twee fasen: eerst op het terras, en een jaar later in de tuin. Zo toont deze case jou hoe een afsluiting er bij de plaatsing én na een jaar uitziet.

 

Houten tuinafsluiting van 1,8 meter

We plaatsten een houten tuinafsluiting van 1,8 meter hoog die het niveauverschil tussen het terras en de tuin volgt. Het gebruikte padouk heeft duurzaamheidsklasse 1, evolueert van koraalrood naar mooi zilvergrijs, en gaat minstens 25 jaar mee. Voor dit project werkten we met een triple profiel. We begonnen met andere woorden met een dikkere sectie hout, waar we vervolgens groeven in trokken om het effect van smallere latjes na te bootsen. Het voordeel van deze werkwijze is dat het resultaat stabieler is en sneller geplaatst kan worden dan het alternatief met afzonderlijk latjes, en dat je niet tussen de voegen van de houten tuinafsluiting kunt kijken.

 

Stevige verankerde, okan palen

Het hardhouten frame monteerden we tussen okan palen. Deze Afrikaanse houtsoort heeft, net als azobe, duurzaamheidsklasse 1, maar is iets minder gekend. Nochtans is het een meer dan waardig alternatief, dat een strakker uitzicht geeft dan azobe palen. Onze palen meten meestal 90 op 90 op 275 centimeter en zitten ongeveer 80 centimeter in de grond, met voldoende beton. Het geheel van schermen en palen wordt samen gehouden met speciaal gecoate outdoor schroeven.

 

Wat kunnen we voor jou doen?

Voel je het kriebelen om zelf een houten tuinafsluiting te laten installeren waarop rukwinden geen vat hebben? Dan kun je niet alleen voor padouk opteren, maar net zo goed voor tal van andere houtsoorten. Ook qua formaten heb je heel wat keuzevrijheid. We helpen je graag om voor jouw tuin of terras de ideale optie te vinden.