Houten poolhouse, tuinhuis, carport, fietsenberging, Timber Projects

Fietsenberging in hout in Bonheiden

Voor een klant in Bonheiden bouwden we een fietsenstalling in afrormosia hardhout, in combinatie met een aluminium carport. We voorzagen twee deuren, zodat onze klant van de carport en via de berging naar de tuin kon lopen. Daarnaast plaatsten we een vast raam, zodat de fietsenberging van hout zou baden in natuurlijk licht.

 

Fietsenberging hout: de fundering

De fundering van de fietsenberging bestaat uit gepolierd beton. We plaatsten de wanden van de fietsenstalling op zo’n manier dat de gevelbekleding over het beton komt. Zo voorkomen we dat er water onder de muren binnen kan lopen. Tegen opstijgend vocht voorzagen we dan weer een strip in harde kunststof tussen het houten frame en het beton. De carport wordt in een later stadium afgewerkt door de tuinaannemer. 

 

Afrormosia hardhout, horizontaal geplaatst

We voorzagen de wanden van een regenscherm en tengellatten, zodat de achterkant van de gevelbekleding geventileerd wordt. We kozen voor de fietsenberging in hout voor afrormosia. Dit is een hardhout met duurzaamheidsklasse 1, dat dus minstens 25 jaar meegaat. Het hout wordt na verloop van tijd mooi zilvergrijs en behoudt zijn tekening. 

 

Aan jou de keuze

Voor deze fietsenberging in hout plaatsen we de planken horizontaal, maar we kunnen ze evengoed verticaal afwerken. Je hebt bovendien de keuze uit heel wat meer houtsoorten dan afrormosia. Denk onder meer aan padouk, thermo ayous, thermo es en thermo vuren. Al deze houtsoorten kunnen we leveren en plaatsen in het profiel dat jij verkiest. Enkele voorbeelden zijn het triple profiel, vlakke planchetten of recht geschaafd met open voeg. Laat ons gerust weten hoe je ideale fietsenberging in hout, jouw gedroomde carport of favoriete bijgebouw eruitziet!