Houten poolhouse, tuinhuis, carport, fietsenberging, Timber Projects

Fietsenberging afrormosia Bonheiden

Deze fietsenberging in combinatie mat aluminum carport realiseerden we in afrormosia hardhout. Er werden 2 deuren voorzien zodat er van in de carport door de berging naar de tuin gelopen kan worden. Naast de 2 deuren hebben we een vast raam voorzien voor natuurlijke lichtinval in de berging.

De fundering van de berging bestaat uit een gepolierde beton. De wanden werden zo geplaatst dat de gevelbekleding over de beton komt. Zo wordt er voorkomen dat er water onder de muren binnen kan lopen. Tegen opstijgend vocht voorzien we een strip in harde kunststof tussen het houten frame en de beton. De carport wordt in een later stadium verhard door de tuinaannemer.

De wanden werden voorzien van een regenscherm en tengel latten zodat de achterzijde van de gevelbekleding ook geventileerd wordt. Er werd gekozen voor afrormosia hardhout. Dit is een duurzamheids klasse 1 houtsoort. Dit wil zeggen dat het minimum 25 jaar meegaat. Het hout wordt na verloop van tijd mooi zilvergrijs en behoudt zijn tekening.

Bij dit project werd het hout horizontaal geplaatst, dit kan uiteraard ook verticaal afgewerkt worden. Naast afrormosia kan u bij ons ook padouk, thermo ayous, thermo es, thermo vuren en nog veel meer houtsoorten kiezen. Al deze houtsoorten kunnen we leveren en plaatsen in het profiel naar jouw keuze. Enkele voorbeelden zijn het triple profiel, vlakke planchetten of recht geschaafd met open voeg.

Wenst u zelf een fietsenberging, carport of bijbouw te plaatsen kan u ons vrijblijvend contacteren. Info@timberprojects.be