Home Office Lariks Bonheiden - Timber Projects
Home Office Lariks Bonheiden - Timber Projects
Home Office Lariks Bonheiden - Timber Projects

Home office met houten terras in Bonheiden

Onze klanten contacteerden ons met de vraag een leuke ruimte te creëren in het bos dat aan hun tuin grenst. Ze hadden voor die ruimte verschillende functies in gedachten: van een home office tot een plek om vrienden uit te nodigen en met het hele gezin te ontspannen. We zorgden voor een gezellige buitenruimte met open haard, bergkasten en een grote tafel. Als kers op de taart voorzagen we een houten terras in ipé.

De basis: de fundering

Voor de betonnen fundering goten we tien putten waarop we een structuur van douglashout bevestigden met draadstangen en steunpalen die we in het beton goten. Tussen de douglas balken plaatsten we een isolatielaag. We werkten de bovenzijde af met osb als drager voor de plankenvloer uit larikshout. De balkenlaag plaatsten we op een vijftiental centimeter van de grond om voldoende ventilatie voor het houten rooster te garanderen. 

 

Houtskelet voor home office

Op dit platform plaatsten we vervolgens ons houtskelet in grenen planken. De voorzijde van het gebouw is zo’n 3,3 meter hoog, terwijl de achterzijde een hoogte van 2,5 meter heeft. Deze speciale, afhellende vorm creëert vooraan veel lichtinval, terwijl het lagere plafond achteraan voor een warm en knus gevoel zorgt — een zeer fijn ontwerp en een leuke uitdaging voor ons. We isoleerden de wanden met 14 centimeter rotswol en kozen voor de binnenafwerking voor osb-platen, tengellatten en tot slot een beplanking in lariks, waarvan we de lichte kleur behouden lieten. We plaatsten een wandkast in zwarte mdf, opnieuw afgewerkt met lariks. In deze kast zitten twee ijskasten en een schuif met een koffiezetapparaat verborgen. De buitenzijde van de home office voorzagen we dan weer van een dampopen regenscherm met dubbele lattenstructuur om de gevelbekleding te ventileren.

 

Gevelafwerking in larikshout

Voor de afwerking van de gevel kozen we voor larikshout van 45 op 140 centimeter. We zaagden de planken doormidden en creëerden zo een effect met fijne lijntjes in de beplanking en een goed zichtbare houtstructuur. We voorzagen het hout aan vier zijden van een diepzwarte afwerking die extra beschermt en de structuur van het hout helpt behouden.

 

De opbouw van het dak

Het dak werd opgebouwd uit gordingen van douglashout, waarop we osb-platen installeerden en waaruit we een dakopstand timmerden. Daarna was het de beurt aan het dampscherm en de isolatie, en tot slot de dakdichting in Firestone epdm. De dakranden werkten we af met zwarte aluminium profielen die we afdichtten op de epdm-dakdichting met een vulkanisatiestrip. 

 

Gezellig houten terras

Tegen een van de buitenzijden van het bijgebouw installeerden we een stevige zitbank waarop later de haard werd geplaatst. Ook aan de buitenzijde bouwden we het houten terras op azobe palen waarop we een padouk substructuur bevestigden. We werkten alles af met ipé hardhouten terrasplanken.

 

Ook meer uit je buitenruimte halen?

Wil je ons inschakelen om ook zo’n leuke buitenruimte met houten terras of een bijgebouw te creëren, neem dan vrijblijvend contact op.