Home Office Lariks Bonheiden - Timber Projects
Home Office Lariks Bonheiden - Timber Projects
Home Office Lariks Bonheiden - Timber Projects

Home office in Lariks met Ipe terras in Bonheiden

Voor dit project wensten onze klanten een leuke ruimte in het bos aangrenzend aan hun tuin. De ruimte moet dienst doen als werkruimte, als ruimte waar met vrienden kan samen gezeten worden en als ontspanningsruimte voor het gezin.

Het resultaat is een gezellige buitenruimte met openhaard, bergkasten, grote multifunctionele tafel en een groot hardhouten terras in Ipe.

Voor de fundering hebben we 10 betonnen funderingsputten gegoten. Hier werd vervolgens de Douglas fundering op bevestigd aan de hand van draadstangen en steunplaten die in de beton gegoten werden. Tussen de douglas balken van 73×225 plaatsten we een isolatie laag en werkten we de bovenzijde af met OSB als draagvloer voor de lariks planken vloer. De balken laag plaatsten we op een 15 tal centimeter van de grond voor ventilatie van de houten roostering.

Op dit platform plaatsten we vervolgens ons houtskelet in grenen 38×140. De voorzijde van het gebouw is +- 3,3m hoog en helt af naar 2,5m aan de achterzijde. Deze speciale vorm creëert aan de voorzijde veel licht inval maar zorgt nog steeds voor een warm en knus gevoel door de plafond hoogte achteraan terug te verlagen. Een zeer fijn ontwerp en leuke uitdaging voor ons. De wanden werden geïsoleerd met 14cm rotswol. Aan de binnenzijde afgewerkt met osb vervolgens tengellatten en dan de lariks beplanking. De buitenzijde werd voorzien van een dampopen regenscherm met dubbele lattenstructuur voor de ventilatie van de gevelbekleding.

Voor de afwerking van de gevel kozen we voor lariks van 45×140 door midden te zagen met de lintzaag. Dit zorgt voor een effect me fijne lijntjes in de beplanking en laat de houtstructuur naar boven komen. Het hout werd aan 4 zijden voor zien van een diep zwarte afwerking die het hout nog extra bescherming geeft en de structuur van het hout behoudt.


Het dak werd opgebouwd uit douglas 38×223. Vervolgens werden er op deze gordingen osb platen geplaatst en een dakopstand uit getimmerd. De volgende stap in de opbouw is het dampscherm en de isolatie en tot slot de dakdichting in firestone epdm. De dakranden werden afgewerkt met zwarte aluminium profielen die met een vulkanisatie strip afgedicht worden op de epdm dakdichting.

Tot slot werkten we ook de binnenzijde van het bijgebouw af met lariks planken waarvan we de lichte kleur behouden lieten. We plaatsten een wandkast in zwarte mdf afgewerkt met opnieuw lariks. In deze kast zitten 2 frigo’s en een schuif met koffiezet verborgen. Aan de andere zijde van het bijgebouw plaatsten we een stevige zitbank waar later de haard op geplaatst werd.


Het hardhouten terras aan de buitenzijde werd opgebouwd uit een azobe palenstructuur waar we een padouk substructuur aan bevestigden. Vervolgens werd alles afgewerkt in Ipe hardhouten terrasplanken.


Wenst u zelf een leuke buiten ruimte of bijbouw te creëren dan kan u vrijblijvend contact met ons opnemen. info@timberprojects.be