Houten poolhouse, tuinhuis, carport, fietsenberging
Houten poolhouse, tuinhuis, carport, fietsenberging, Timber Projects
Timber Projects houten tuinconstructies voor particulieren, architecten, projectontwikkelaars of aannemers.

Aanbouw berging in 2 delen in Bonheiden

Met dit project creëerden we een grote aanbouw berging voor tuingereedschap, fietsen en tuinmeubilair. Bovendien zorgden we ervoor dat onze klanten er een gezellige ruimte bij kregen waar ze overdekt buiten konden zitten.

Aanbouw berging met overdekt tussenstuk

We kozen voor een aanbouw berging uit twee delen, met daartussen een overdekt stuk. De ene berging doet nu dienst als fietsenstalling, terwijl onze klanten in de andere hun tuingereedschap en -meubilair stockeren.

 

Bijgebouw in houtskelet

De tuinaannemer had de fundering voor dit project al gelegd: stabilisé afgeboord met boordstenen en gevuld met betonnen dals. Wij van onze kant bouwden het volledige houtskelet voor het bijgebouw in ​​epicea, en bevestigden het op een vochtwerende strook op de fundering. Vervolgens voorzagen we de hele structuur van een dampopen regenscherm. Als onze klant de aanbouw berging later nog wil isoleren, dan kan dat dus. Vervolgens plaatsten we de dubbele lattenstructuur tegen het frame om ventilatie achter de verticale houten bekleding toe te laten. Tot slot installeerden we de verticale bekleding in thermo ayous triple door middel van inox nagels. Onze klant zal in een latere fase voor de overdekte buitenruimte nog een natuurstenen terras laten aanleggen.

 

Het dak erop!

Net als voor het houtskelet gebruikten we voor de gordingen van de dakconstructie epicea. We brachten er hellingsspieën op aan, zodat het dak voldoende zou afwateren. Daarna was het de beurt aan het dampscherm, de isolatie en tot slot de dakdichting. Voor de dakdichting werkten we zoals altijd met Firestone epdm, volledig verlijmd op de isolatie en dakopstanden. De dakranden werkten we naar goede gewoonte dan weer af met aluminium profielen, die verkrijgbaar zijn in een kleur naar keuze. We dichtten ze af op de dakdichting met een vulkanisatiestrip en werkten de regenafvoer in de wanden in. 

 

Meer bergruimte nodig?

Heb je nood aan een aanbouw berging, wil je jezelf een leuke buitenruimte gunnen of een grotere woning? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op. We zorgen sowieso voor een resultaat dat aan jouw wensen voldoet. Wist je bijvoorbeeld dat je voor de gevelafwerking kunt kiezen uit een combinatie met crepi, steenstrips of Rockpanel-panelen? Jouw ramen en deuren kunnen we dan weer evengoed in aluminium of pvc leveren, terwijl je voor de fundering de keuze hebt uit gepolierde beton, hardhout, betonplex of tegels. Te veel opties? We begeleiden je graag!