Houten poolhouse, tuinhuis, carport, fietsenberging
Houten poolhouse, tuinhuis, carport, fietsenberging, Timber Projects
Timber Projects houten tuinconstructies voor particulieren, architecten, projectontwikkelaars of aannemers.

Bijgebouw thermo ayous triple Bonheiden

Bij deze realisatie werd er gevraagd naar een grote hoeveelheid bergruimte voor zowel tuingereedschap als fietsen en tuinmeubilair. Naast deze bergruimte hadden onze klanten ook graag een ruimte waar ze overdekt buiten kunnen zitten.

We bouwden bijgevolg 2 aparte bergingen met en overdekt stuk tussen en een oversteek.
De eerste berging het dichts bij de oprit gelegen zal gebruikt worden voor de fietsen. De andere berging voor het tuingereedschap en tuinmeubilair.

De fundering voor dit project werd voor ons reeds voorzien door de tuinaannemer. Deze bestaat uit stabilisé afgeboord met boordstenen en binnenin opgevuld met beton dals. Voor de overdekte buitenruimte zal er in een latere fase een natuurstenen terras aangelegd worden.

 

Het houtskeletframe werd volledig door ons in eigen beheer gebouwd in Epicea 50×150. Deze frames werden vervolgens op een vochtwerende strook bevestigd op de fundering. Vervolgens werd de hele structuur voorzien van een damp open regenscherm. Zo kan er indien gewenst later nog geïsoleerd worden. Vervolgens werd de dubbele lattenstructuur tegen het frame geplaatst om ventilatie achter de verticale houtbekleding toe te laten. Tot slot werd de thermo ayous triple bekleding verticaal geplaatst door middel van inox nagels.

 

Voor de gordingen van de dakconstructie gebruikten we Epicea 73×230. Vervolgens werden er op deze gordingen helllingspieën aangebracht om het dak van de nodige afwatering te voorzien. De volgende stap is het dampscherm waarna de isolatie geplaatst wordt en tot slot de dakdichting.

 

Voor de dakdichting werken we steeds met firestone epdm, volledig verlijmd op de ioslatie en dakopstanden. De dakranden werken we steeds af met aluminium profielen ook verkrijgbaar in kleur naar keuze. Tot slot worden deze dan met een vulkanisatie strip afgedicht op de dakdichting. De regenafvoer werken we in de wanden in en komt onderaan uit de gevel of de fundering.

 

De gevel afwerking van onze constructies kan ook gecombineerd worden met crepi, steenstrips of rockpanel panelen. Ramen en deuren kunnen ook in alu of pvc geleverd worden. Ook de fundering kunnen wij voorzien in gepolierde beton, hardhout, betonplex of een tegel naar keuze.

 

Wenst u zelf een leuke buiten ruimte te creëren of u wenst uw woning te vergroten dan kan u vrijblijvend contact met ons opnemen. info@timberprojects.be!