Tuinafsluiting kastanje

Afsluiting kastanje

Tuinafsluiting in kastanje hout

Materiaal keuze

Voor deze tuinafsluiting werd gekozen voor kastanjehout. Het geeft een warm en natuurlijk gevoel aan de tuin. Door de grotere spatie tussen de latten geeft de afsluiting toch een open gevoel naar het andere gedeelte van de tuin.

Wat is de levensduur van een kastanje houten omheining?

Kastanjehout behoort tot duurzaamheidsklasse 2 (15 tot 20 jaar) en is taai en elastisch. Verder bezit kastanjehout de eigenschap om zeer goed bestand te zijn tegen vocht en schimmels, ideaal om te gebruiken als tuinafsluiting. Bovendien is kastanjehout bitter van smaak waardoor dieren er niet snel aan zullen bijten, dat maakt deze kastanjeafsluiting ideaal om te gebruiken als afscherming voor de hond.

Afstanden tussen lattenwerk

Het rasterwerk van een kastanjeafsluiting is steeds beschikbaar in verschillende maten en afstanden tussen de latten. Zo wordt voor een kastanje afsluiting voor kleinere dieren (kippen, kleine hondjes,…) een spatie van +- 5cm gehanteerd. Bij een kastanje omheining voor grotere dieren varieert dit tussen 8 en 10cm

Plaatsing

Wij verzorgen met plezier de plaatsing van uw project. Al onze afsluitingen worden met oog voor detail en een lange levensduur geplaatst. Zo zetten we onze palen steeds stevig vast in beton en gebruiken we roestvrije bevestigingsmaterialen. Contacteer ons vrijblijvend voor een offerte voor een kastanje houten afsluiting of ander type afsluiting in hout of composiet.