Totaalproject terrasaanleg Merbau

Voor dit project kreeg Timber Projects de kans om een project van A tot Z volledig aan te pakken. Dit totaalproject begon met een blanco tuin waaruit een unieke setting werd gecreëerd.

De onderstructuur van het terras bestaat uit een hardhouten kader dat rust op hardhouten palen die de grond zijn ingedreven en werden verstevigd met beton. Zulke onderstructuur biedt het terras een stevige en stabiele basis en is optimaal om de levensduur van uw terras te garanderen.

Het terras zelf werd opgebouwd uit twee niveau’s; een terras dat gelijk loopt met het niveau van de woning en een opgehoogd stuk terras dat dienst doet als zonneterras. Om de stadstuin een natuurlijke toets te geven werd er voldoende ruimte vrijgehouden om groen zoals planten en bloemen het terras te laten integreren. Zowel links als recht van het terras is er een ingebouwde plantenstrook voorzien, zo staan er geen bloempotten in de weg en verkrijgt u een strakker resultaat.

Het opgehoogde terras werd achteraan in de tuin geplaatst om de laatste zon te kunnen meepikken. Dit opgehoogd gedeelte sluit aan aan het tuinhuis en werd rondom om afgewerkt met boezemplanken en een verstek-rand zodat er geen kops hout zichtbaar is.

Richting het tuinhuis werd een pad  voorzien met grote stapstenen. De grote grijze tegels werden in de stabilisé gelegd en de open ruimte rondom te tegels werd opgevuld met witte kiezels.

De ton om regenwater op te vangen werd subtiel weggewerkt door een houten Merbau tuinkast. Deze bestaat uit merbau latten die verzaagd werden uit te terrasplanken, op deze manier sluit de kast perfect aan bij het terras. Alle boor- en schroefgaten werden opgestopt met dezelfde houtsoort zodat er geen zichtbare vijzen aan de kast zichtbaar zijn.

Het gehele terras is afgewerkt met een verstek-rand rondom het geheel om dit proper af te werken. Elke vijs in het terras werd bovendien opgestopt met dezelfde houtsoort.