Terrasaanleg & lounge in Padouk B-fix

Loungterras aanleg padouk bfix timberprojects

Terrasaanleg & lounge in Padouk b-fix

Bij de aanleg van dit terras met lounge werd gekozen voor een onderstructuur uit massieve padouk onderbalken. De onderstructuur werd deels op plotvijzen gezet en deels op azobe palen die in de grond geslagen werden. Waar het zich niet toeliet om palen in de grond te drijven, werden de plotvijzen voorzien van een betonnen fundering om de stabiliteit te garanderen.

Voor de aankleding van het terras werd er gewerkt met padouk terrasplanken met het b-fix bevestigingssysteem. Padouk is een houtsoort van duurzaamheidsklasse I en wordt aanzien als zeer duurzaam en stabiel. De rode kleur van het hout verandert al snel in rood-bruin, waarna het mooi zilvergrijs wordt.

Het lager gelegen terras werd voorzien van een trap die volledig werd aangewerkt in dezelfde stijl als het terras. Eveneens de loungebanken werden in dezelfde stijl doorgetrokken. Het zitvlak van de loungebank is voorzien om te kunnen openen waardoor er zich extra opbergruimte bevindt in de bank. Deze werd waterdicht gemonteerd en afgewerkt zodat de tuinkussens etc zeker niet nat worden door de regen. Alle noodzakelijke vijzen werden dieper geplaatst en vervolgens opgestopt met stoppen van dezelfde houtsoort, zo worden ook deze onzichtbaar.