Terrasaanleg in Ipe hardhout Mechelen

Terrasaanleg hardhout IPE Mechelen

Voor dit terras werd gekozen voor IPE, tropisch hardhout afkomstig uit Brazilië. Het hout wordt gelabeld met duurzaamheidsklasse 1, de hoogst toekenbare klasse bij houtsoorten. We kunnen stellen dat dit hout op zijn minst een 25-jarige leeftijd zal bereiken. Voor deze houtsoort in het bijzonder kunnen we gemakkelijk stellen dat de levensduur bijna het dubbel zal bedragen. Omdat het terras geheel overdekt is, zal het hout optimaal beschermd worden tegen alle weersomstandigheden en zal het zeer lang kwalitatief blijven.

Een tweede troef van het Ipe hout is dat het terras na de aanleg een mooie zilvergrijze kleur zal verkrijgen. Maar  misschien nog het grootste voordeel van allemaal is dat het hout geen onderhoud vergt! Alle behandelingen van dit hout zijn overbodig (we denken dan bijvoorbeeld aan oliën).

Voor de onderstructuur van het terras werkten we met hardhouten gevingerlaste onderbalken in merbau waarop we de terrasplanken bevestigden met onzichtbare clipsen. (b-fix onzichtbare bevestiging).
Om de zijkanten onzichtbaar te bevestigen werken we met de methode van het opstoppen van schroefgaten, zodat het terras een mooie en egale uitstraling krijgt. (Het onzichtbaar opstoppen van schroefgaten)

Bekijk ook nog enkele andere projecten van Timber Projects in Ipe: Terrasaanleg IPE PutteDakterras Ipe bonheidenDakterras hardhout Ipe mechelen