Terrasaanleg hardhout IPE Putte

Terrasaanleg hardhout ipe

Terrasaanleg hardhout IPE Putte

De gekozen houtsoort voor dit terras aangelegd te Putte door Timber Projects is IPE. Het betreft een tropische hardhout soort uit Brazilië met duurzaamheidsklasse 1. Het hout behoort dus tot de hoogste duurzaamheidsklasse, wat wil zeggen dat het minstens 25 jaar meegaat. Voor deze houtsoort in het bijzonder kunnen we echter stellen dat de levensduur veel langer is dan 25 jaar.

Een tweede troef van het Ipe hout is dat het terras na de aanleg (+- 3-4 maand) een mooie zilvergrijze kleur zal verkrijgen. Maar  misschien nog het grootste voordeel van allemaal is dat het hout geen onderhoud vergt! Alle behandelingen van dit hout zijn overbodig (we denken dan bijvoorbeeld aan oliën).

Voor de onderstructuur van het terras werkten we met hardhouten azobe palen die tot op 1500mm in de grond bevestigd werden. Vervolgens bevestigden we hardhouten gevingerlaste onderbalken in merbau aan deze paaltjes met houtbouten.

De terrasplanken zelf werden bevestigd met clipsen (b-fix onzichtbare bevestiging).

Tot slot werd het geheel afgewerkt met een boord bestaande uit 2 planken die met afstandsschroeven tegen de onder structuur bevestigd werden. De gaten die geboord werden voor deze schroeven zijn opgestopt met blokjes en na geschuurd.

Bekijk ook nog enkele andere projecten van Timber Projects in Ipe: Terrasaanleg IPE MechelenDakterras Ipe BonheidenDakterras hardhout Ipe Mechelen