Gevelbekleding in Yellow Pine Thermowood Techniclic

Deze gevelbekleding werd uitgevoerd in Yellow Pine Thermowood. De houtsoort Yellow Pine is afkomstig uit het zuid-oosten van de Verenigde Staten en dus ook wel Amerikaans grenen genoemd. Het hout heeft een gelige kleur en een fijne nerf en toont bijna geen noesten. Bovendien is het sterker dan Europees grenen.

Dankzij de thermische behandeling op minimaal 215°C wordt de duurzaamheid en vochtbestendigheid van hout enorm verbeterd. Hierdoor is het hout vormvast, stabiel en krijgt het geen scheuren waardoor het ideaal is als gevelbekleding.

Thermowood is bovendien een ecologisch alternatief voor kostbare tropische en exotische houtsoorten. Verder is het hout 100% ecologisch en milieuvriendelijk. De verkregen levensduur wordt geschat op +- 20 jaar.

Het Techniclic systeem biedt een eenvoudige manier van bevestigen en zorgt voor een mooie uitlijning van het hout. Dankzij dit systeem zijn er geen vijzen zichtbaar en is het gevelprofiel zo volledig onzichtbaar.

De gevelbekleding is verder uitgevoerd in twee verschillende breedtematen die afwisselend werden bevestigd. Dit zorgt voor een afwisselend geheel zodat de structuur niet overheerst maar op een boeiende en gevarieerde manier wordt overgebracht.

Project met thermowood realiseren?

Wenst u een project in thermowood te realiseren aarzel dan niet om ons te contacteren. Wij maken graag een offerte voor u!

Bevestigingssystemen

Enkele interessante systemen waar we mee werken en leveranciers van thermowood/hotwood:

Techniclic/softline bevestigingsystemen voor thermowood

carpentier: quick-clip systeem thermowood