Gevelbekleding in Afrormosia

Gevelbekleding afrormosia timberprojects

Voor dit unieke project ontworpen door Govaert en Vanhoutte architecten werd er gekozen voor afrormosia. Deze prachtige West-Afrikaanse houtsoort is uitermate geschikt voor gevelbekledingen. Het wordt ook wel eens als vervanger voor teak gebruikt. Het hout heeft een prachtige geelachtige tot donkerbruine kleur die zich mooi laat combineren met de beton elementen. Afrormosia is duurzaam tot zeer duurzaam (duurzaamheids klasse 1/2) en laat zich makkelijk bewerken.

Enkele bijzonderheden aan dit project zijn onder andere de quasi onzichtbaar weggewerkte voordeur en dubbele kantelpoort. De voordeur bestaat uit een geïsoleerd aluminium frame, bekleed met hetzelfde profiel als de gevel. Voor de kantelpoort werd voor een stalen geïsoleerd profiel van Hörmann gekozen.

In functie van het hout overal mooi gelijk te laten patineren werd het voor behandeld met een vergrijzend effect. Omwille van de overkragingen komt er niet overal evenveel zonlicht/regen op de gevel elementen. Dit product moet er voor zorgen dat er geen zonlijnen in de gevel komen bij het verouderen van het hout.

Wenst u een offerte voor uw eigen gevelproject kan u vrijblijvend contact met ons opnemen: info@timberprojects.be