Gevelbekleding Ceder & Rockpanel

Gevelbeklding Ceder & Rockpanel

Gevelbekleding in Ceder gecombineerd met Rockpanel

Voor de afwerking van deze gevel werd gekozen om zwarte rockpanel te combineren met ceder. Dit zorgt voor een mooie combinatie tussen de donkere panelen en de lichte kleur van de ceder.

Rockpanel zijn panelen die gemaakt worden op basis van vulkanisch gesteente. Deze eigenschap zorgt ervoor dat de panelen de stevigheid en de voordelen heeft van steen. Toch zijn ze even gemakkelijk bewerkbaar als hout. Rockpanel is weer- en UV-bestendig en is niet onderhevig aan temperatuurschommelingen, dit maakt dat deze panelen een duurzame keuze zijn voor de bekleding van uw gevel. Verder hebben deze panelen weinig tot geen onderhoud nodig wat het enorm gebruiksvriendelijk maakt. De panelen kunnen zowel zichtbaar (geschroefd) of onzichtbaar (gelijmd) bevestig worden. rockpanel wordt steeds op een keperwerk bevestigd, op deze manier is er steeds een goede ventilatie tussen gevel en afwerking.

De panelen werden gecombineerd met een afwerking in ceder, een veel gebruikte houtsoort voor de bekleding van gevels. De reden hiervoor is dat het een lichte houtsoort is waardoor het totale gewicht van de gevelbekleding laag blijft. Verder is ceder een goede keuze qua duurzaamheid, deze gaat mits de juiste plaatsing en onderhoud 20-25 jaar mee.