Thermowood: het alternatief voor hardhout

Thermowood: het alternatief voor tropisch hardhout

ThermoWood is vurenhout dat door een milieuvriendelijke behandeling met hitte en stoom een duurzaamheidsklasse I/II krijgt. Deze duurzaamheid is vergelijkbaar met een tropische houtsoort en aldus biedt het een voordelig, plaatsvriendelijk en ecologisch alternatief voor tropisch hardhout.

Tijdens het behandelingsproces wordt het hout opgewarmd tot een temperatuur van 212C°. De stoom zorgt ervoor dat het hout tijdens het proces niet scheurt of barst. ThermoWood is 100% natuurlijk doordat tijdens het behandelingsproces geen gebruik gemaakt wordt van chemische stoffen.

Het thermisch behandeld hout biedt een verhoogde duurzaamheid, een verlaagde vochtopname, een betere weerstand tegen insecten en schimmels, een betere thermische isolatie en een toegenomen vormstabiliteit.

Hotwood gevelbekleding heeft een aantrekkelijke warme kleur en zal na verloop van tijd mooi egaal vergrijzen zoals andere hardhoutsoorten.

Project met thermowood realiseren?

Wenst u een project in thermowood te realiseren aarzel dan niet om ons te contacteren. Wij maken graag een offerte voor u!

Bevestigingssystemen

Enkele interessante systemen waar we mee werken en leveranciers van thermowood/hotwood waar we mee samenwerken:

Techniclic/softline bevestigingsystemen voor thermowood

carpentier: quick-clip systeem thermowood